Årets mest efterlängtade bok

När jag förstod att David Mitchell skulle skriva en fortsättning på The Bone Clocks bestämde jag mig direkt för att ögonblicket jag fick fortsättningen i min hand skulle bli högtidligt. Just då var tanken mest att det aldrig är fel att han en anledning att fira något och att det typ kändes rätt. Nu har jag boken i min hand och tanken och känslan om högtidsstunden har växt under väntan.

2015-11-17 14.09.50-1Jag är så glad över att Mitchell har friheten att skriva, och jag har friheten att läsa den här berättelsen. Jag är så tacksam över att jag kan tillägna mig berättelser på fler språk än svenska, världen blir större och närmare på samma gång. Jag känner mig ödmjuk inför att jag faktiskt har tid att läsa berättelser enbart för nöjes skull.

Högtider brukar oftast innehålla lika delar mat och lika delar ritualer. Syltkakor är inte paxade av någon annan högtid så det skulle väl kanske kunna användas för min nya högtidsdag – ankomstdagen för årets mest efterlängtade bok.

This entry was posted in boktips, Engelska, Litteratur and tagged , , . Bookmark the permalink.