En lista över svenska Sci-Fi författare

Kom över några tips på svenska författare som skriver inom science fiction genren och insåg att det givetvis behövs en lista! Listan är helt utan inbördes ordning. Jag har skrivit ut en titel för varje författare så att de ska vara lättare att hitta för den som vill leta vidare.

Lars Jakobson bl.a. De odödliga

Lotta Lotass bl.a. Skymning: gryning

Jerker Virdborg bl.a. Skyddsrummet Luxgatan

Karin Tibeck bl.a. Amatka

Lars Wilderäng – bl.a. Stjärnklart

Anna Jakobsson Lund – bl.a. Tredje Principen

Maths Claesson – bl.a. Uttagningen

Oskar Källner – bl.a Munins skärvor

Boel Bermann – bl.a. Den nya människan

Daniel Akenine – bl.a. 11 Gram sanning

Ninni Holmqvist – bl.a Enhet

K G Johansson – bl.a Africka

Listan är byggd utifrån tre principer, svensk science fiction som jag läst och finner läsvärd och svensk science fiction som jag inte läst och är nyfiken på. Jag har också utelämnat eventuella svenska klassiker eftersom jag gissar att det finns en allmän kunskap om dessa. Har du tips på läsvärda svenska science fiction författare, lägg en kommentar på Twitter.

This entry was posted in boktips, science fiction, Skönlitteratur and tagged , . Bookmark the permalink.