En illustrerad Werther

Utan att vara medveten om det råkade jag få tag på en illustrerad version av Den unge Werthers lidande, en utgåva i serien illustrerad världslitteratur.

WertherOm du ska läsa boken kan jag varmt rekommendera den här utgåvan, som jag tyckte förgyllde läsandet. Jag gjorde en snabb sökning för att se vilka omnämnanden boken eventuellt har i utbildningssammanhang och upptäckte ett upplägg från Åsa Edenfeldt. Edenfeldt beskriver ett undervisningsmoment om akademiskt skrivande där boken ingår. Om du vill fördjupa dig ytterligare har Edenfeldt skrivit flera blogginlägg som beskriver arbetet som leder upp till skrivövningen.

Bilden till vänster kommer från ett av bokens uppslag.

This entry was posted in klassiker, läsning, Litteratur, Svenska and tagged , , . Bookmark the permalink.