Virginia Woolfs och ett nederlag

Jag hade tänkt skriva att jag ger upp nu. Jag har tagit mig igenom fem av sex kapitel av Virginia Woolfs bok Orlando. Läsandet eller bärandet av boken till olika platser där jag mestadels inte läst har pågått i ett halvår ungefär. I början kämpade jag lite och tänkte att jag skulle förstå mer ju mer jag läste. Men min frustration har bara växt. Så nu till slut hade jag tänkt plocka undan boken och erkänna mitt nederlag. För att se vad det är jag faktiskt lägger undan ville jag först läsa en recension. Kulturbloggen har skrivit ganska utförligt om vad boken handlar om. Det sista kapitlet, som jag inte läst, verkar spännande utifrån deras korta beskrivning. Boken får ligga kvar på sängbordet ett tag till.

This entry was posted in klassiker, Litteratur, Skönlitteratur and tagged . Bookmark the permalink.