Söndag i september och disciplin

Det lukar broccoli i hela hemmet. Broccoli som jag aldrig åt. Jag kom hem, tänkte att jag skulle vara duktig och göra en hel lagad måltid till lunch. Innan broccolin var klar insåg jag att jag inte alls var sugen på broccoli och sjukt hungrig. Får snilleblixten att äta broccolin till middag istället och tar en skål med yoghurt. Öppnar ett fönster för att vädra ut doften lite grann, höstsolen ler tillbaka.

Det är en av de där höstdagarna när luften är klar och hög och himlen pastellblå. Jag behöver skriva på tentan som jag håller på med ljust nu. Men i huvudet snurrar idéer om bilder på rönnbär i motljus och gula björklöv i vattenpölar. Den här dagen behöver gå sitt sakta mak mot kväll utan mig. Eller med mig vid tangentbordet. Visst kan jag planera om, ändra mig i farten som med lunchen. Med en deadline vid horisonten vet jag med mig att jag kommer gräma mig för ett sånt beslut om några dagar. Jag sätter mig bekvämt och sätter igång.

This entry was posted in Novell and tagged . Bookmark the permalink.