Dötrist, långtråkigt och alldeles… alldeles meningsfullt

Synonymer för ‘tråkigt’ är träligt, långtråkigt, enahanda, trist, och bedrövligt. Att hitta synonymer till tråkigt var roligare i sig än hela min förra kurs. Upplevelsen kändes total menlös och jag kände mig livlös. Från tidig morgon till sen kväll tittade jag ut på en värld där någon dragit ned en ridå av ett suddigt, grått dis. Inget kändes klart. Allt kändes lite avdomnat.

DisFramför mig hade jag ett ämnesinnehåll som jag med viss möda kan förstå att det går att rättfärdiga i en lärarutbildning, men distansen mellan relevansen för ett klassrum och ämnet kändes detta till trots som avståndet mellan jordens två poler.

Om jag ser tillbaka på den här kursen som nu är mig förbi så ser jag framför mig en person i kraftig motvind med huvudet nedböjt och axlarna i kraftig framåtlutning. Kämpade jag? Ja med den kraft jag kunde uppbringa. Det fanns bara en sak som kunde få mig att vända sida i kurslitteraturen och det var tanken på mitt mål, att klara av lärarutbildningen. Det finns inga omvägar runt någon av kurserna jag läser, alla måste klaras av.

Den här känslan har jag aldrig tidigare känt. Inser att jag glidit genom mina tidigare utbildningar med ett gudagivet intresse och en nyfikenhet för allt som kommit i min väg.

Den här erfarenheten är däremot inte meningslös. Jag tackar för att jag får lägga den i min erfarenhetsbank. Jag hade aldrig tidigare i min begränsade men tillgängliga fantasi kunnat tänka mig att en elev skulle kunna känna så här. Att en elev i mitt framtida klassrum skulle kunna känna så här för något av mina ämnen. Självklart kommer de kunna det! Tar med mig lite mer ödmjukhet framåt och hoppas att det kanske kan hjälpa mig hjälpa någon annan.

This entry was posted in Motivation and tagged , . Bookmark the permalink.