Skräckförfattare, språkkonst och rhizomatiskt lärande

Neil Gaiman skrev följande på Twitter i mitten på mars och jag smälte som snön i vårsolen.

2015-03-18 07.39.18 - Kopia

Nu när jag tittar närmare på tweeten och vill göra ett försöka att förstå vad Gaiman menade inser jag hur mycket kunskap som ryms i dessa lite dryga 130 tecken. ‘The ides of March’, visar sig vara en tidpunkt i den romerska kalendern, som pekar på en tidsrymd i mitten på månaden. Denna tidpunkt är idag mest känd som den tidpunkt då Julius Ceasar blev mördad, vilket sista meningen är en hänvisning till.  ‘Beware the ides of March’ är i sin helhet ett citat ifrån Shakespeares drama Julius Ceasar. Det är en av Brutus repliker.

Gaiman utfärdar ytterligare två varningar, en för idéer på marsch och en för Draculas brudar, allt som allt rimliga varningar. Om dessa meningar enbart hörs fint tillsammans eller om det finns en möjlig tolkning utifrån helheten lämnar jag osagt.

This entry was posted in Lärande, Lyrik and tagged , , , , . Bookmark the permalink.