Okategoriserade

Att skriva en bok tar tid

Inte bara vid datorn eller blocket. Utan mer eller mindre hela tiden – man lever sina manus. Så är det i alla fall för mig.

Jag gillar också att ha flera manus på gång. Tricket, vilket fungerar bra för mig, är att de inte får befinna sig i samma fas samtidigt. Ett manus kan närma sig slutet, ett annat vara i planeringsskedet medan ett tredje håller på att skrivas om utifrån en ny ingång eller något annat.
Att växla mellan olika manus skapar en slags dynamik som inspirerar och utvecklar samtliga manus. Win-win, alltså. Det knepiga i det hela, om man är som jag, är att låta andra manus vila, att välja ut vilka som måste vänta på sin tur.
Det går ju inte att ha hur många som helst på gång samtidigt. Då blir inget gjort istället. Det går bort numer. Jag jobbar med mina tre manus och när ett är färdigställt då står en av de köande på tur.
Vad skriver jag på just nu då? Jo, en kriminalroman tillsammans med @christinagustavson, en roman som lutar åt spänningshållet (ej krim) och så är det omskrivning av en barnbok.
Nu håller jag på att skapa en profil på Facebook som författare (inte en sida som nu). Jag blir naturligtvis väldig glad och tacksam om du vill följa med mig dit också:
Önskar er alla en fin dag