Okategoriserade

Nu närmar det sig! Och om du skulle skriva en bok…?

Kriminalromanen jag skriver på i samarbete med Christina Gustavson är inom kort genomskriven från början till slut.

Som en film har boken växt fram. Bild för bild, scen för scen. Inre bilder har blivit till ord, meningar, stycken, sidor, kapitel och nu snart en bok. Helt utan synopsis, utan nedskriven plan. Därför blev det nu nödvändigt att planera upp de sista viktiga kapitlen för att få till slutet.
I helgen har jag klurat på upplösning, hur jag ska knyta ihop trådar och lägga in en slutlig cliffhanger som lockar läsaren att vilja läsa en uppföljare. En utmaning om någon men samtidigt kreativt och roligt arbete. Bilden visar en översikt över de sista kapitlen utan detaljer. De får du vänta på tills boken är färdig – och som jag hoppas du blir nyfiken på att läsa.
Om du skulle skriva en bok då…?
Om du skulle skriva en bok, vad skulle det vara för bok? Vad skulle den handla om? Och varför skulle du skriva den? Du behöver inte ens ha funderat på det, jag är nyfiken på både tankar kring bokskrivande som kommit en bit på väg och ”jag-tänker-inte-alls-skriva-en-bok-tankar”. För även om du aldrig funderat på det så kanske du ändå skulle ha en idé om ”den boken” om det mot förmodan blev så att du skrev den. Eller? Jag är nyfiken av naturen så shoot! – i kommentarerna nedan.