Okategoriserade

Körkort

Sponsrat inlägg i samarbete med Trafiko.se

Att ha körkort gör dig oberoende.

Alla som vill borde få ta körkort. Det är roligt att ta körkortet. Visst är det nervöst i början när man ska köra för första gången och läskigt att ge sig ut på motorväg. När man har gjort det några gånger är det inte så läskigt längre, bara otroligt härligt.

Jag tror att alla som har tagit sitt körkort kommer ihåg den allra första gången man körde sin bil helt själv, vilken känsla! Att ha körkort och bil gör dig oberoende. Du behöver inte be någon köra dig eller lita på de kommunala färdmedel som finns. Du kan ta med dig mycket saker och packa i bilen, mer än vad du skulle kunna släpa på ett tåg eller en buss.

Numera finns det handledarkurs för de som ska övningsköra med någon. Det var en riktigt bra idé som någon kom på. Det är viktigt att den som kör med dig också vet hur man ska göra. Det kan vara lätt att köra, men svårare att lära ut.

För dig som ska ta ditt körkort nu vill jag säga lycka till! Det finns många bra hjälpmedel för att få sitt körkort numera. Appen som Trafiko har är verkligen helt fantastisk. Tänk att kunna plugga i mobilen. Inte behöva sitta med frågor i gamla trötta pärmar. Lyx säger jag!

I mobilen kan ni också boka handledarkursen och risktvåan. Ni kan lyssna på ljudbok om körkort och körkortsfrågor. Ni behöver helt enkelt bara den appen för att klara körkortsprovet. Sen behöver ni givetvis köra mycket för att få in den delen. Se till att hitta någon handledare som tycker att det är kul att vara ute och köra med er så att ni får köra mycket. Övning ger färdighet och det är verkligen sant när det kommer till körkortet!