Okategoriserade

Bokmässan i Göteborg

Det började med förseningar

När jag skulle åka till Bokmässan i Göteborg blev mitt tåg försenat. Men det gjorde också att jag kunde sätta mig ner och äta frukost på Sarbucks där min son jobbar. Så det blev en upplyftande morgon trots allt. Och när tåget äntligen åkte iväg satt jag och tittade ut på det fina vädret och bara tankade positiv energi och lycka. Mina tankar gick tillbaka till vår tidigare resa till USA och öknen.

Väl på bokmässan fick jag vara med och prata med Lars Rambe. Han jobbar på Hoi Förlag och vi pratade om NOFF och hur det är att vara förläggare i Tegar Förlag. Men också om att vara författare och om den nya serien “Kalle Stropp och Grodan Boll”. Ni är säkert många som har läst och har fått den boken läst för er tidigare. Från början blev boken uppläst i radion och avsnitten hade minst en visa som Thomas Funcks både skrev och sjöng i radion. Nu har Emelie Bergholm gjort nya illustrationer av Kalle Stropp och Grodan boll i nutid och för en helt ny generation.

För er som inte vet vad NOFF är för någonting kan jag berätta att förkortningen betyder Nordiska Oberoende Förlags Förening. I föreningen finns det över två hundra medlemsförlag och är Sveriges största förening för oberoende förlag.