Okategoriserade

Att tälta i naturen med hela familjen

Man kan tälta året runt i naturen om man vill finns verkligen inga hinder för det.

Som barn åkte med en hel klass och tältade i skogen någonstans i Sverige. Minns att alla barn då hade på sig överallt även när de sov i sina sovsäckar. Maten serverades genom att man fick tex grilla maten tex korv eller falukorv. Vissa av barnen försökte säkert fånga fisk i havet. Lärarna hade då gjort hål i isen så att barnen kunde fånga sin fisk de skulle grilla.

Allt var som ett äventyr när man var barn och allt som hände minns man än i dag. Skolorna i dag har också massa äventyr och är ofta i naturen. Barnen i dag har med sig sina mobiler och sitter ibland med dem om det blir tråkigt. Förr i tiden hade man inga mobiler utan hade man det tråkigt så umgicks barnen med varandra så enkelt var det.

I dag är det enklare att umgås så fort något blir lite extra tråkigt så har man alltid sin mobil tillhands och kan titta på olika bakverk och maträtter. När man tröttar på mobilen kan man ta fram ljuddämpare vapen för att se om man kan fånga något vilt skogen som tex hare, älg eller gjort. Allt detta är gott om man torkar det i en torkmaskin avsedd för kött.

Ska man tälta ska man nog välja sin egen veranda så man kan gå in om det blir för kallt. Samt så behöver man inte tänka på bad och toa för det har man själv inomhus. Det ska vara bekvämt att tälta och inte en jobbig process.