Inlägg

Löshår och Professionella Behandlingar!

Hårbehandlingar på Salong kan du göra om du ska på fest. Glöm då inte att när folk går på fest använder de ofta löshår från Pozehair för att sticka ut lite extra.

 1. Hårinpackningar: En hårinpackning är en djupgående behandling som återfuktar och stärker håret. Det finns olika typer av hårinpackningar till exempel proteininpackningar som stärker håret och återuppbygger skadat hår,och fuktinpackningar som återfuktar torrt hår. En professionell frisör kan rekommendera vilken typ av hårinpackning som passar bäst för ditt hår.
 2. Keratinbehandlingar: Keratinbehandlingar är en populär behandling för att återuppbygga skadat och torrt hår. Behandlingen går ut på att applicera en keratinbaserad produkt på håret som sedan värms upp med hjälp av en plattång. Keratinet tränger in i håret och återuppbygger det inifrån. Resultatet blir mjukare, glansigare och mer hanterbart hår.
 3. Oljebehandlingar: Oljebehandlingar är en annan populär behandling för torrt hår. En professionell frisör kan applicera en oljebaserad produkt på håret och sedan värma upp det med hjälp av en handduk eller värmekälla. Oljan tränger in i håret och återfuktar det på djupet. Resultatet blir mjukare och mer glansigt hår.
 4. Hårspa: Ett hårspa är en lyxig behandling som kan hjälpa till att återfukta och vårda torrt hår. En professionell frisör kan applicera olika produkter på håret, till exempel hårinpackningar och oljor och sedan massera och skölja håret. Resultatet blir mjukare glansigare och mer hanterbart hår.

Det är viktigt att välja en professionell frisör som har erfarenhet av att behandla torrt hår. En professionell frisör kan rekommendera vilken typ av behandling som passar bäst för ditt hår och ge dig råd om hur du ska vårda ditt hår efter behandlingen.

Hemvårds behandlingar

Att ta hand om torrt hår kan vara en utmaning, men det finns flera hemvårds behandlingar som kan hjälpa till att återfukta och stärka håret. Här är några naturliga och effektiva sätt att behandla torrt hår hemma.

Naturliga Oljor

Oljor kan vara en räddning för torrt hår genom att återfukta och skydda det från skador. Här är några oljor som kan användas för att behandla torrt hår:

 • Kokosolja: Kokosolja är rik på fettsyror som kan hjälpa till att återfukta och stärka håret. Applicera en liten mängd kokosolja på håret och låt den sitta i ca 30 minuter innan du tvättar ur det.
 • Jojobaolja: Jojobaolja är en lätt olja som kan hjälpa till att återfukta håret utan att göra det fett. Applicera några droppar jojobaolja på håret och massera in det i hårbotten. Låt oljan sitta i över natten och tvätta sedan håret på morgonen.
 • Arganolja: Arganolja är en annan olja som kan hjälpa till att återfukta och stärka håret. Applicera några droppar arganolja på håret och massera in det i hårbotten. Låt oljan sitta i ca 30 minuter innan du tvättar ur det. Pozehair produkter innhåller dessutom denna ädla arganolja.

Hår masker som tex den som pozehair har som de kallar för Masque

Hår masker är en annan effektiv hemvårdsbehandling för torrt hår. Här är några hårmasker som kan användas för att behandla torrt hår:

 • Banan och honungsmask: Mosa en banan och tillsätt en tesked honung. Applicera masken på håret och låt den sitta i ca 30 minuter innan du tvättar ur det.
 • Avokado och olivmask: Mosa en avokado och tillsätt en matsked olivolja. Applicera masken på håret och låt den sitta i ca 30 minuter innan du tvättar ur det.
 • Ägg och yoghurtmask: Blanda ett ägg med en matsked yoghurt. Applicera masken på håret och låt den sitta i ca 30 minuter innan du tvättar ur det.

Rätt Schampo och Balsam finns hos Pozehair

Att använda rätt schampo och balsam kan hjälpa till att återfukta och stärka håret. Här är några tips på vad man ska leta efter när man köper schampo och balsam för torrt hår:

 • Återfuktande ingredienser: Let efter schampo och balsam som innehåller återfuktande ingredienser som aloe vera, glycerin och hyaluronsyra.
 • Oljor: Schampo och balsam som innehåller oljor som arganolja, jojobaolja och kokosolja kan hjälpa till att återfukta och stärka håret.
 • Undvik sulfater: Sulfater kan torka ut håret och göra det mer utsatt för skador. Let efter schampo och balsam som är sulfatfria.

Förebyggande Åtgärder

Torrt hår kan vara svårt att behandla och kan orsaka skador på håret om det inte tas hand om på rätt sätt. Det finns dock flera förebyggande åtgärder som kan vidtas för att undvika att håret blir torrt och skadat. Nedan följer några tips på hur man kan förebygga torrt hår.

Sund Kost

En sund kost är en viktig faktor för att upprätthålla ett hälsosamt hår. Ett näringsrikt kostintag kan hjälpa till att stärka håret från insidan och ge det den näring det behöver för att vara friskt och starkt. Det rekommenderas att man äter en balanserad kost som innehåller protein, vitaminer och mineraler, såsom järn, zink och biotin.

Detta blev ett långt inlägg, men jag hade så mycket att skriva om ämnet!