Okategoriserade

Skrivarverkstan

Jag har hittat något gammalt

När jag var yngre så gick jag på Skrivarverkstan som ligger i Jakobsberg. Rättare sagt för hela tjugotre år sedan gick jag där. Nu har jag hittat en anteckningsbok som jag skrev i när jag gick på den högskolan. Det blev en hel del skratt när jag läste den. Vad jag skrivit och allt kladd som är på sidorna. Sen fanns det också sidor som var helt seriösa som jag skrev på litteratur lektionerna.

Skrivarverkstan

Här kommer en anteckning som jag hittat i boken:
“Konrad trodde alltid att han var så jävla ball. Och att han jobbade som dödgrävare gjorde inte saken sämre, enligt honom själv. Han skröt alltid för tjejerna om sitt yrke och berättade att han sett både Sighsten Herrgårds och Nils Ferlins lik. Skitball! Ända till den dagen då han grävde så djupt att han inte kom upp ur gropen och ingen kom för att hjälpa honom …”

Skrivarverkstan

Är ni intresserade av skrivarverkstan så kan jag rekommendera den varmt

På Jakobsbergs folkhögskola finns denna författarskola om man är intresserad av att lära sig mera. Den startade år 1982 och är nu en utav vårt lands bästa författar utbildningar. Här får man lära sig allt inom kreativt skrivande både när det gäller skönlitteratur, facklitteratur eller något annat som du vill skriva om.

På grundkursen får man in introduktion när det gäller skönlitteratur. Här lär du dig skriva noveller, romaner eller manus med olika skrivövningar. Sen finns det också en projektkurs om man vill lära sig skriva en fackbok eller den andra inriktningen när det gäller romaner, noveller eller dramatik. Dom har också kurs på distans om du vill bestämma när och hur du vill lära dig mer. Om du ändå tar kurser på plats kan du passa på att gå andra kurser. Titta på deras hemsida för inspiration.